_MG_9857-2pilvet

Käytännön tehokeino, jos ei oikein huvita!

Yleinen ongelma esimerkiksi laihduttamisessa, kuntoilussa, terveellisesti syömisessä tai kaikessa toiminnassa, joka poikkeaa siitä omasta rutinoituneesta elämäntavastamme, on se, että aluksi aloitetaan intoa puhkuen, liian suurella intensiteetillä. Annetaan kaikkemme, mielellään vähän ylikin, ja lopulta ollaan kahdessa viikossa ihan puhki – ja mitä sitten tapahtuu? Annetaan periksi, lyödään niin sanotusti hanskat tiskiin. Ajatus, joka valtaa mielen, saattaa olla jotakin tämän suuntaista: ”mitä hyötyä on tänäänkään syödä terveellisesti, kun eilen vetelin pussin karkkia ja possumunkin, miksi lähteä lenkille, kun eilenkin meni ihan läskiksi kaikki, ei siitä kuitenkaan ole mitään hyötyä, kun en jaksa tai ehdi kuitenkaan huomenna lenkille…”

Koska kaikista helpointa on sitoutua noudattamaan mahdollisimman selkeää ja yksinkertaista ohjetta, tee itsellesi sellainen:

  1. Ota kynä ja paperia ja kirjoita ylös millainen on arkipäivä, jolloin kaikki toimii tuon haluamasi elämäntavan mukaisesti. Miten syöt, miten liikut yms. Kirjaa ylös myös vapaapäivä-vaihtoehto.
  2. Tee itsesi kanssa sopimus, että seuraavan kahden viikon ajan teet niin kuin kolikko aamulla määrää.  Aseta kolikko yöpöydällesi odottamaan aamua.
  3. Aamulla, kun heräät, ota kolikko ja heitä. Jos tulee kruuna, elät päivän siten kuin olet aiemmin kirjannut – jos taas klaava, saat tehdä mitä tykkäät.

Tällä kaavalla kaksi viikkoa, ja sen jälkeen katsot mitä on tapahtunut. Tutkiskele fiiliksiäsi. Onko alkanut huvittaa? Onko suhtautumisesi rennompaa? Osaatko nauttia sekä kruuna- että klaavapäivistä? Mitä muuta huomasit?

Jotta tavoitat fiiliksesi varmimmin, voit kirjata nukkumaan mennessä ylös päällimmäiset tunteet päivästä. Varaa siis siihen yöpöydälle myös vihko ja kynä. Pari minuuttia ennen nukkumaan menoa, ranskalaisilla viivoilla, riittää kirjaamiseen.