_MG_1183

Keväthaaste

Treeniohjelmien säännöllinen vaihtelu yhdistettynä omaan pieneen tavoitteeseen on minulle tosi tärkeää.  Viikonloppuna huomasin kuinka täysillä innostun lyhyistä tavoitteellisista ”haasteista”, joissa on heti alusta lähtien tiedossa päättymispäivä. Tällaisia aikasidonnaisia -ja / tai teemaluontoisia haasteita ovat nyt netti ja sporttilehdet pullollaan.

Mitä luulet toimisiko jokin haaste sinun kohdallasi?

Juttu joka motivoi voi olla ”leikkimielisen tiukasti” aikasidonnainen tai tähdätä vaikkapa yhdellä alueella kehittymiseen.Itselläni, tavisliikkujalla, tuo toimii tosi hyvin. Otan säännöllisin väliajoin uuden lyhyen ajan tavoitteen ja tähtään siihen. Innostus on käsin kosketeltavissa! Omalta osaltani kevät alkaa kulkea kuin siivillä, koska olen rytmittänyt sen kahteen jaksoon. Fit-lehdestä löytyi ihan huippu ”Fit:n 30 päivän peppuhaaste” (Fit 3/2015 s. 19.) Ensimmäiset päivät takana ja vitsi, kun on hauskaa! Sen jälkeen katse siintääkin jo likkojen lenkille, jossa ajatukset ovat yhtä paljon juoksussa kuin hauskassa asussa, maltan tuskin odottaa 🙂

Kaikkea ei tarvitse muuttaa, jos olet tottunut käymään kaksi kertaa viikossa lenkillä ja kerran uimassa, voisi rutiineja rikkovana innostajana olla vaikkapa vain muutaman minuutin päivästä nappaava punnerrushaaste. Mittaamalla suoritustasosi aikasidonnaisen haasteen alussa huomaat jo muutamassa viikossa edistystä tapahtuvan. Edistys taas nostaa motivaatiota ja positiivinen kehä on valmis.

Mikä olisi sinulle sopiva haaste, jolla voisit ottaa naisesta/miehestä mittaa?