_MG_5491

Tavoitteeseen voi päästä myös ilman stressiä

Mikään ei riitä. Miksi saavutusten jälkeen tulee tyhjä olo? Olet päässyt tavoitteeseesi, mutta mielessä alkaa jyskyttää mitä se vaatii hinnakseen. Vaikuttiko se perheesi hyvinvointiin, entä parisuhde ja ystävät, miten kroppasi jaksaa, nukutko hyvin, oletko ärtyisä?

Piiskasitko itseäsi liikaa? Oletko koskaan ajatellut, että tavoitteen voisi saavuttaa laadukkaamminkin, ilman että tavoittelu itsessään nostaa stressitasoasi?

Hieno juttu, jos olet osannut tehdä matkasi niin, että se on tuonut sinulle lisää iloa ja voimia ja pienentänyt stressitasoasi. Olet osannut ottaa haasteen vastaan rennolla mutta päättäväisellä otteella, ja se on tuottanut toivotun tuloksen. Hienoa!

Jos näin ei ole, mieti miten voisit toteuttaa matkasi niin että nautit joka askeleesta?

Mietitäänpä asiaa esimerkiksi laihduttamisen suhteen:

Millainen laihduttamistahti tukee hyvinvointiasi: kolmessa kuukaudessa lyhyt ja ytimekäs startti pienillä kaloreilla, vuoden aikana rauhallisemmalla tahdilla tehdyt muutokset ruokavalioosi, alkuun tehokuuri ja jatko maltillisemmin vai jotakin juuri sinulle sopivaa? Millaisesta liikunnasta nautit? Kävelylenkit luonnossa, kovatehoinen heet-harjoittelu, lihaskuntotreenaus, ratsastus, juoksulenkit, uiminen, vesijuoksu, jooga ym. ym. Kun alat tutkiskella mitä oikeasti haluat tehdä – mistä saat lisää virtaa sen sijaan, että menettäisit sitä – löydät varmasti juuri sinulle sopivan liikuntamuodon.

Sisäisen puheesi tiedostaminen takaa laadukkaamman matkan. Kuuntele millaiset ajatukset nousevat kerta toisensa jälkeen mieleesi.  Voisiko niitä purkaa ja miettiä tilalle ajatuksia, jotka tukisivat hyvinvointiasi? Millaisia ne ovat?

Stressitöntä lomakautta toivoen, nautitaan kesästä ja mansikoista!