Anu (97 of 143)

Itsensä johtamisesta

Mistä se johtuu, että muita on helpompi johtaa kuin itseään? Kannattaa uhrata hieman aikaa ja paljon ajatusta sille mitä itsensä johtaminen voisi tuoda omaan arkeen.

Jos olet niitä ihmisiä, joiden on johdettuina helppo tehdä niin kuin on sanottu ja ohjeistettu, käytä ihmeessä tuota ominaisuutta hyväksesi silloin kun haluat muutosta elämääsi. Mieti ensin millaista elämää haluat elää. Mitä haluaisit siihen sisältyvän?

Jos alat ajatella asiaa henkisen ja fyysisen hyvinvointisi kannalta, mieti millaiset valinnat ja ajankäyttöön liittyvät raamit tukisivat sitä. Jos olet johtamisen kohteena, sinulla on tietyt velvollisuudet täytettävänä.

Tee nyt niin, että itse itsesi esimiehenä määrität viikkosi sellaiseksi, että se palvelee hyvinvointiasi. Ota kalenteristasi seuraava viikko esille ja merkitse sinne liikuntaan varatut ajat sekä lepopäivät, tee kauppalistaa valmiiksi, jotta saat helposti kerättyä hyvinvointiasi lisääviä tuotteita koriisi, suunnittele ruokalistaa ja määrittele milloin teet ruokia. Teetkö mieluummin vapaapäivänäsi enemmän ruokaa ja vaikka useampia ruokalajeja odottamaan pakastimeen viikon varalle ja kulutat näin arkipäivisin säästyneen ajan vaikka liikuntaan tai lepoon? Milloin tapaat ystäviä? Miten voit viettää mahdollisimman paljon aikaa perheesi kanssa? Voitko yhdistää liikkumista koko perheen yhdessäolohetkiin?

Hyvin johdettua arkea on helppo elää!
Pidä huoli siitä, että olet itsellesi hyvä ja hyvinvointiasi edistävä johtaja!