Marjaisia reseptejä
Marjojen terveellisyydestä ja terveysvaikutuksista oli puhetta jo aikaisemmassa kirjoituksessani; nyt jatkona muutama resepti. Erilaisten marjapiirakoiden, -kiisseleiden ja -puurojen ohjeita löytyy jokaiseen makuun. Keskityn näissä resepteissä kotimaisten marjojen käyttämiseen raakoina vitamiinihävikin minimoimiseksi.
Itse tehty jogurtti:
1 – 2 dl maustamatonta jogurttia
n. 0,5 dl marjoja
1 – 2 rkl huuhdeltuja siemeniä, esim. auringonkukan-, pinjan- tai kurpitsansiemeniä.
Siemeniä olisi hyvä liottaa vähintään tunti ennen syömistä, joko vedessä tai sekoittaa huuhdeltuina jogurtin joukkoon hyvissä ajoin ennen syöntiä.
Vähän juoksevaa hunajaa, mikäli kaipaat makeutusta.
Kolmen marjan smoothie:
2 dl mansikoita
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia tai puolukoita
1 banaani
2 – 2,5 dl maustamatonta jogurttia (tai 0,5 dl manteleita / cashewpähkinöitä)
n. 1 dl kylmää vettä
(1 tl juoksevaa hunajaa)
Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja nauti tuoreeltaan.
Mustikkatorttu:
2 dl manteleita
1 dl auringonkukansiemeniä
6 kpl liotettuja taateleita
0,5 l jäätyneitä mustikoita
2 – 3 banaania
Jauha mantelit ja siemenet ja soseuta taatelit tehosekoittimessa tai minitoimikoneessa. Sekoita yhteen ja muotoile lautaselle kakkupohjaksi kelmun päälle. Tee n. 1 cm:n reunat.
Soseuta 4 dl mustikoita ja banaanit monitoimikoneessa, niin että saadaan jäätelömäinen massa. Levitä se kakkupohjalle. Koristele kokonaisilla marjoilla.
Pakasta kakku ja ota se esille n. 1 tunti ennen tarjoilua.
Kakussa voidaan käyttää myös muita marjoja, kuten puolukoita tai mansikoita.
No comments yet.