anu_rentoutuu

Rentoutumisen opettelu kannattaa

Tällä kertaa postaukseni käsittelee rentoutumista. Syy, miksi haluan jakaa tämän teille, on omakohtainen kokemus sen tuottamista hyödyistä.

Olen huomannut, että silloin kun elämä alkaa käydä liian hektiseksi (opiskelut, työ, pienet lapset, erikoisiin aikoihin töissä oleva mies , koti, jne…) on välillä pakko saada itsensä irti ajatusten tasolla hetkeksi.

Huomaan tarvitsevani helpotusta siitä, että aivoni ”eivät pysähdy hetkeksikään”. Illalla sängyssä nukkumisen sijasta alan miettiä kuluneen päivän  ”tekemättömiä asioita” ja listaamaan mitä seuraavana päivänä pitää muistaa tehdä. Hapuilen pimeässä puhelimen yöpöydältä useaan kertaa ja merkitsen muistutuksia seuraaville päiville, etten vain unohtaisi mitään. Tästä syystä puhelin piippaa yhtä mittaa jotakin muistutusta ja stressikehä kasvaa entisestään. Vanhin lapseni toteaa tässä kohtaa ” Äiti, muista hengittää!”

Aina ei kuitenkaan pysty karsimaan stressin aiheuttajista, joten oli alettava miettiä, miten elää niiden kanssa. Vuosi sitten löysin minulle sopivan oikein tehokkaan keinon tämän ympyrän katkaisemiseen, nimittäin rentoutus cd:t. Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se myös on. Pitää vain antaa itselleen aikaa siihen, että oppii antamaan mielelleen luvan rentoutua.

Marssin eräänä oikein hektisenä aikana kirjastoon ja pyysin virkailijaa etsimään minulle rentoutumiseen tarkoitettuja cd-levyjä. Kuuntelin useamman levyn kotona. Kaikkein tehokkaimmaksi itselleni totesin olevan hypnoosirentoutuksen. Hypnoosirentoutuksiakin on monilta eri tekijöiltä, joten suosittelen kokeilemaan sen itselle parhaiten sopivimman.

Vaikka psykoterapiakoulutuksessani oli sivuttu hieman myös aihetta hypnoosi, olin aluksi skeptinen. Etsin lisää tietoa hypnoosista ja huomasin sen perustuvan syvään rentoutumiseen. Se ei siis ollutkaan mitään maagista tv:stä tuttua woodoota, huh! Joten uskalsin siis kokeilla.

Aluksi oli vaikeaa rentoutua, vaikka kuuntelin cd:ltä ohjeistusta, niin ajatukseni harhailivat ties missä arjen kiemuroissa. Aloin tehdä niin, että varasin joka päivä lyhyen noin kahdenkymmenen minuutinpituisen hetken hypnoosirentoutuscd:lle.  Toistin tätä kahden viikon ajan. Ja niin siinä kävi, että minäkin opin rentoutumaan. Nyt ”osaan rentouttaa” itseni jo cd:n ensimmäisillä minuuteilla ja sen loputtua olo on rauhallinen ja levännyt, ja ajallisesti olen käyttänyt tähän siis vain sen noin kaksikymmentä minuuttia. En myöskään tarvitse rentoutumista enää päivittäin, riittä hektisimpinä aikoina pari kertaa viikossa ja stressaavat ajatukset siirtyvät sivummalle. Olen iloinen siitä, että olen löytänyt tavan jolla saa helposti voimia arkeen!

Olen tarkkaillut miten rentoutumaan oppiminen on vaikuttanut itseeni ja huomannut seuraavaa:

  • Rentoutuminen vaikuttaa parantavasti keskittymiskykyyni ja kykyyni oppia uutta. Olen hyötynyt tästä paljon opinnoissani!
  • Stressinsietokyky nousee, huomaan etten enää hermoile samalla tavalla asioista.
  • Pystyn paremmin hallitsemaan mieltäni ( tämä on tärkeää ajatellen oman terveellisen elämäntavan ylläpitoa).
  • Jopa ääreisverenkiertoni on vilkastunut,  rentoutuessa cd:n ”tahdissa” sormia ja jalkateriä oikein kuumottaa.
  • Kehon toiminta rauhoittuu ja tasapainottuu, tämän huomaan siitä, että oloni on rennompi ja virkistyneempi, nukun rentoutumista seuraavana yönä paremmin, myös migreenityyppinen päänsärkyni on poistunut rentoutumaan opettelun jälkeen.

Kaikki edellämainitut ovat olleet minulle tervetulleita elämänlaadun kohottajia.

Kokeile sinäkin, jos tuntuu, että tarvitset hetken itsellesi! Suosittelen 🙂

Rentouttavaa tulevaa viikkoa!