tahtihetki_saana

Saanan tähtihetki

Kirjoitan omasta onnistumisestani, joka tapahtui viikko sitten. Se oli merkittävä minulle, koska minusta on tuntunut pitkään siltä, että junnaan paikallani ammattimielessä. En ole nauttinut työstäni enää samanlailla kuin ennen. Minulle on tosi tärkeää, että pidän ja nautin siitä, mitä työkseni teen.

Sain mieheltäni lahjaksi vauvahieronnan ohjaajan koulutuksen. Hän aavisteli, että saattaisin pitää siitä. Ensimmäinen ajatus oli, että enhän tiedä mitään hieronnasta ja kuinka uskallan mennä sinne, kun kaikki muut ovat oikeita hierojia. Päätin kuitenkin mennä – onhan minulla vauvoista kokemusta.

Toisena kurssipäivänä harjoittelimme hierontaa oikeille vauvoille. Jännitin aamusta asti koko tilannetta ihan hirveästi. Sanoin kuitenkin itselleni aamulla, että kiitos, kun päivä sujuu hienosti, ja kaikki järjestyy parhaalla mahdollisella tavalla. Ajattelin tekeväni parhaani, vaikkei minulla hierojataustaa juuri olekaan. Iltapäivällä kurssin lopuksi hieroimme vauvoja pareittain. Koska tila oli melko pieni, vauvat itkivät jo myötätunnosta kukin vuorollaan. Tilanne oli kaikille uusi, mutta ohjaaja oli tosi kannustava, ja ilmapiiri oli hyvä. Ohjaaja pyysi kokeilemaan vauvan niskan hierontaa niin, että vauva on selällään reisien päällä, ja vauvaa voi keinutella puolelta toiselle. Päätin, että en näytä vauvalle epävarmuuttani, koska vauvat aistivat sen herkästi ja hermostuvat. Vauvojen äidit olivat koko ajan mukana tilanteessa. Onnistuin ainoana hieromaan vauvan niskaa, ja huomasin, että se oli pahasti jumissa toiselta puolelta. Vauva rauhoittui, alkoi jokeltamaan ja lopulta nukahti hierontaan. Kurssin ohjaaja pyysi muut katsomaan tilannetta, jolloin tunsin oloni tosi hyväksi ja onnistuneeni hieronnassa.

Tuntui tosi hienolta voida auttaa muita. Tunsin, miten paljon vauva nautti hieronnasta. Oli mahtavaa huomata, että osaan jotain uutta, ja se antoi luottamusta myös ammatillisessa mielessä tulevaan. Huomasin, että pystyn toimimaan ja pysymään rauhallisena uudessa ja jännittävässä tilanteessa. Tarvittiin myös rohkeutta, kärsivällisyyttä, positiivista asennetta ja keskittymiskykyä. Suomalaisena on tottunut olemaan ehkä turhankin vaatimaton omassa osaamisessaan. On hyvä välillä kirjoittaa ylös omia taitojaan, jotta ne konkretisoituvat myös itselle.

Iloista joulun odotusta ja tähtihetkiä kaikille!