Saana keskitty kahvakuulatreeniin

Miksi henkinen valmennus on tärkeää?

Mitä hyötyä on henkisen puolen itsevalmennuksesta tai yksilövalmennuksesta? Olen pohtinut tätä paljon omasta näkökulmastani ja asiakkailta saadun palautteen pohjalta. Asiakaspalaute on vahvistanut ajatusta siitä,  että jokaiselle meistä tekee hyvää tutkia omaa mieltään ja nostaa  esille asioita, jotka vaikuttavat arkeemme.

Olen huomannut, että asiakkaat toteavat jo ensimmäisen valmennuksen jälkeen: ”En olekaan aiemmin ajatellut asiaa tällä tavalla!”. Tuo oivallus on usein alku jollekin uudelle. Itse olen saanut saman kokemuksen opintoihini kuuluvan omaterapian kautta. On ollut ällistyttävää huomata, kuinka helposti sitä sokeutuu omalle maisemalleen! Asiat, joita on pitänyt itsestään selvyyksinä ja muuttumattomina, ovatkin yhtäkkiä muutoksen avaimia silloi,n kun ne nostetaan tietoisen ja keskittyneen tarkastelun alle. Tai se tunne, kun huomaa, ettei asia minkä koki ongelmalliseksi ole koko ajan läsnä. Tutkiskelun kautta löytää kaavan, mikä pitää rikkoa tai tilanteet, joissa ongelmaa ei ole lainkaan. Hienoja hetkiä, jotka muuttavat omaa asennetta ongelmaa kohtaan. Syntyy oivallus siitä, että ongelma ei olekaan voittamaton!

Se, miten elämänmuutos muuttui elämäntavaksi itseni kohdalla vasta sen jälkee,n kun aloitin tietoisesti tutkimaan ajatuksiani ja tekemään töitä henkisen puoleni mukaan ottamiseksi, sai minut omakohtaisesti huomaamaan, miten tärkeästä asiasta on kyse. Olen myös huomannut, että ulkopuolisen henkilön avulla oman elämän tutkiminen tuo ajatusmaailmaan raikkaan tuulahduksen. Jotain ihan uutta! Tämä raikkauden saavutat myös itsevalmennuksen avulla.