marjaresepteja

Proteiinipatukan ohje

Treenin jälkeen olisi tärkeää syödä viimeistään 30 minuutin päästä erityisesti proteiineja sekä hiilihydraatteja, jotta kehosi saa riittävästi ravinteita palautuakseen rasituksesta mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Varsinainen ateriointi onnistuu harvoin näin nopeasti, joten yksi hyvä vaihtoehto on syödä proteiinipatukka heti treenin jälkeen. Laadukkaita proteiinipatukoita löytyy kaupasta, mutta patukka on myös helppo tehdä itse. Ja tekemällä itse tiedät tarkalleen mitä syöt. Voit myös muuttaa ohjetta, esimerkiksi vähentää hieman hunajan määrää.

Ohjeen alkuperää en muista, todennäköisesti olen kirjoittanut sen muistiin jostain lehdestä.
Ohjeella tulee noin 15 patukkaa. Yksi patukka sisältää proteiinia noin 10 g ja hiilihydraatteja noin 35 g.

Taikina:

100 g cashewpähkinöitä

150 g kivettömiä taateleita

100 g rusinoita

150 g kaurahiutaleita

40-50 g kookosjauhetta

3 rkl heraproteiinijauhetta

2-3 rkl kaakaojauhetta (raaka tai tummaa)

2 munanvalkuaista

4 rkl auringonkukansiemeniä

Marinadi:

1 dl juoksevaa hunajaa

1 dl maapähkinävoita

0,5 dl keitettyä vettä

Pilko pähkinät ja taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki taikinan ainekset pehmeäksi massaksi.

Lämmitä hunaja ja maapähkinävoi pannussa. Kaada joukkoon keitetty vesi ja keitä marinadia hetken aikaa. Vatkaa marinadia ja kaada se taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.

Vuoraa paistonkestävä vati (34 x 20 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vadille. Käytä leivinpaperiarkkia tasoittaaksesi taikinan pinta aivan tasaiseksi.

Paista taikinaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 min.

Jaa massa noin 15 palaan, joista jokainen painaa noin 70 grammaa. Paista patukoita vielä 20 min 150 asteessa.

Säilytä patukoita pakastimessa.