esittely_anu

Tavoitteista potkua tekemiseen

”Voit saavuttaa tavoitteesi, toteuttaa unelmasi ja päästä sinne, minne haluat vain silloin, kun tiedät, mikä tavoitteesi on.”
– Norman Vincent Peale-

Moni meistä aloittaa tänään uutta elämää liikunnan, ravinnon ja muiden terveellisten valintojen suhteen. Osa jatkaa jo tutuksi tulleella polulla, mutta päivittää tilannettaan ja miettii mitä seuraavaksi.

FitWell! itsevalmennus ® -työkalun valjastaminen omaan henkilökohtaiseen palvelukseen alkaa tavoitteen määrittelyllä. Eikä suotta! Tavoite on muutosprosessin nuotio – sekä sen liikkeelle paneva voima ja moottori että se valo, jota kohti kulkea.

Motivaation syntyyn voi vaikuttaa luomalla itselleen hyvän tavoitteen. Ensimmäinen asia, joka tulee huomioida on se, että motivaatio on sisäsyntyinen asia. Sitä ei voi kukaan kaataa sinuun tai minuun. Itsellä pitää olla tahto muuttaa asiaa, johon tahtoo motivoitua. Lapsen kehityksessa on paljon herkkyyskausia, jolloin uuden taidon oppimiselle on parhaimmat edellytykset, esimerkiksi herkkyyskausi puhumaan oppimiselle. Ajattele omaa maisemaasi, sinun kehityskulkuasi. Olisiko nyt otollinen aika, herkkyyskausi, omaksua jotain uutta? Onko nyt sinun aikasi aloittaa kokonaan uudenlainen elämäntapa ruokailun ja liikunnan suhteen. Onko aikasi nyt?

Aloita siis laatimalla tavoite. Hyvälle tavoitteelle on paljon määritteitä. Se on sinulle tärkeä, siten panostat siihen enemmän. Se on realistinen ja ihan oikeasti saavutettavissa oleva. Hyvä tavoite kulkee kohti jotakin eli se ilmaisee mitä sinä tulet tekemään, ei sitä mitä et tee.

Se on jonkun asian alkamista. Olkoon tavoite kuinka suuri tahansa, voit saavuttaa sen keskittymällä päätepisteen sijaan matkasi alkumetreihin. Ja siitä taas pikkuisen kauemmaksi, jne…

On tärkeää, että ymmärrät tavoitteesi työtä vaativaksi. Et lannistu siitä, että muutos ei tapahdu silmänräpäyksessä. Osaat myös antaa arvon työllesi, kun saavutat tavoitteesi.

Omakohtaisesti voin täydestä sydämestäni suositella tavoitteen asettamista. Itselläni sitä kohti kulkeminen on tapa elää. Minulla on vahva tunne siitä, että elämässäni tavoitteen asettaminen toimii minun moottorinani. Asetan tavoitteen, suuntaan katseeni sitä kohti ja aloitan matkan. Välitavoitteiden kautta kuljen kohti varsinaista tavoitettani ja hups! siinä se on! Sitä, kuinka pitkä matka on, en välttämättä osaa alussa arvioida. Joskus voi tulla mutkia matkaan, mutta siitä voin olla luottavaisella mielellä, että saavutan sen.

Liikunnan suhteen olen viime vuodet löytänyt itseäni motivoivat tavoitteet FitFarmin nettivalmennuksista. Olen löytänyt huimaa motivaatiota tehdä ja nauttinut tekemisestä. Nettivalmennukset ovat olleet kuin minulle räätälöidyt, sillä en pariin vuoteen pienten lasten ja miehen vuorotyön vuoksi pystynyt sitoutumaan säännöllisesti kodin ulkopuolelle harrastamaan. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja pääsen jo kodin ulkopuolelle urheilemaan, on ollut ilo huomata, että nuo minulle niin kolahtaneet valmennukset toimivat nyt vielä paremmin, kun niitä pystyy toteuttamaan saliympäristössä. Olen yhdistänyt niihin oman ”mentaalivalmennusmatkani”, joka nyt on myös teille mahdollinen. Ja voin sanoa, että toimii!

Tavoitteellista matkaa toivottaen Bikini challengen jo toistamiseen aloittava intoa puhkuva kolmen lapsen äiti 🙂

Alla olevasta linkistä löydät lisää tavoitteistamisesta!
http://fitwell.fi/2013/11/10/ensimmainen-tyokalu-tavoitteet/