Anu (54 of 143)

Millaisella äänellä sinun valmentajasi huutaa?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään sitä miten suuresti voit vaikuttaa tekemiseesi ajatusten avulla? Silloin kun haluat muuttaa toimintaasi, kannattaa huomioida ajatusten voima. Millainen ajattelu tukee homman onnistumista, jatkumista?

Otetaan esimerkiksi vaikka pieni poikani, joka aloitti tänä kesänä jalkapallon pelaamisen. Kuvitellaanpa seuraavaa tilanne: harjoitellaan pallon potkaisemista maaliin. Joka kerta, kun poikani ei osu maaliin, valmentaja sanoisi hänelle: ” Ei ihme ettet osu, koska olet noin hidas!” Tai vaihtoehtoisesti valmentaja voisi sanoa: ”Hyvä yritys! Ensi kerralla ota vähän vauhtia lisää, niin onnistut vielä paremmin!”

Miten nämä kaksi vaihtoehtoista toimintatapaa mahtaisivat vaikuttaa poikani motivaatioon jatkaa jalkapallon pelaamista?

Millaisissa asioissa sinä huomaat olevasi itse itsellesi se valmentaja, joka tokaisee tuon ”Ei ihme ettet osu, koska olet noin hidas” tukahduttaen motivaatiosi edes yrittää?

Entä jos alkaisit tietoisesti harjoitella tuon jälkimmäisen valmentajan ajattelutavan omaksumista? Mitä jos seuraavalla kerralla pysäyttäisit tilanteen ja ajattelisitkin: ” Hyvä yritys! Kun kiinnitän huomioni vielä X-asiaan, homma alkaa sujua vielä paremmin!”