esittely_anu

Mielen ja kehon piristystä avannosta

”Uudesti syntynyt olo!” Niin minulle oli markkinoitu avantouinnin uudistavaa vaikutusta kyseisen lajin konkareiden taholta ennen kuin uskaltauduin itse koittamaan.

Voi sitä mahtavaa tunnetta, kun koko kroppaa kihelmöi noustessani avannosta takaisin kuivalle maalle! Kotiin päin kulkiessa huomaa myös mielen virkistyneen ja väsymyksen väistyneen. Tuli tunne, että jotain suurta oli tapahtunut!

Etsin edelleen helppoja keinoja lievittää stressiä, tarjota itselle arjen luksusta ja mahdollisuuksia voimaantua arjen keskellä. Voin suositella lämpimästi. Tämä on yksi niistä keinoista, joiden avulla koet varmasti saavasi noita edellä mainittuja elementtejä! Kaiken kaikkiaan jäätävän hieno juttu.

Kannattaa mennä koittamaan tätä talven tarjoamaa kehon ja mielen hoitoa nyt vielä kun mahdollista, muutamalla eurolla saat uudistumisen kokemuksen. Omaan kokemukseen peilaten voin kertoa, että vaikka olisit sitä laatua, jonka on kesälläkin vaikea kastaa ennen kuin uimavedet ovat riittävän lämpimiä, voi yllättäen talviseen avantoon pulahtaminen käydä helpommin!

Ja vielä bonuksena Kuntoplus 2/2014 esittelee uuden avaimen kalorien tehopolttoon: ” Uusien tutkimusten mukaan kylmyys saa elimistön ruskean rasvan liikkeelle, mikä voi kiihdyttää merkittävästi elimistön rasvanpolttoa.”

Ei kun avantoon siis!