Työkalu 6/8: Loistava tulevaisuus

Tähän työkaluun sopii seuraava tarina Walt Disneystä, jonka haluan jakaa kanssanne:

Kun Disneylandia rakennettiin Kaliforniaan, Disney vei puistoinsinöörejä usein työmaalle keskustellakseen siellä ideoistaan heidän kanssaan. Usein kävi niin, että Disney kertoi insinööreille, mitä – toisinaan kummallistakin – hän oli suunnitellut johonkin tiettyyn kohtaan, jolloin yksi tai useampi insinööreistä sanoi: ” Walt, emme pysty siihen. Se ei onnistu.” Mutta Disney oli itsepintainen. Hänellä oli selkeä näkemys siitä, millainen Disneylandin piti hänen mielestään olla. Niinpä hän pyysi insinöörejään polvistumaan, tarkastelemaan jotakin kohtaa puistosta ja sanomaan, mitä he näkivät. Miksi? Koska hänestä tuntui, että näin insinöörit parhaiten kokisivat puistossa käyvien lasten näkökulman. Kun insinöörit ymmärsivät vision tärkeyden, he keksivät keinon tehdä näennäisesti mahdottomasta mahdollista.

(Kirjasta Bob Bertolino: Ratkaisukeskeinen nuorisoterapia, 41).

Kuudes työkalu avaa oman visiosi tärkeyden. Vaikket rakennakaan Disneylandia, huomaat, että näennäisesti mahdoton voi muuttua mahdolliseksi! Loistava tulevaisuus -työkalun avulla saat esimakua siitä tunteesta, joka sinua odottaa, kun saavutat haluamasi.

Työkalu nostaa esille konkreettiset teot, jotka on tehtävä,  jotta tulevaisuutesi on haluamallasi tavalla loistava. Näet myös sen, kuka voisi auttaa sinua saavuttamaan haluamasi, kuka voisi olla tukemassa sinua.

Välitehtäväksi saat tulevaisuuskirjeen, joka vahvistaa tunnettasi siitä, että kaikki on mahdollista. Kirjeen kautta saat myös kokemuksen siitä, miltä tulevaisuus sinusta tuntuisi. Mitä tarkemmin kuvaat tulevaisuuttasi kirjeessa, sitä elävämmäksi se tulee ajatuksissasi ja sitä paremmin tavoitat sen tunnemaailman jonka tulevaisuus sinussa herättää.

Tuo tunne motivoi sinua tavoittelemaan haluamaasi ja tekemään työtä sen eteen!

Postaus kuuluu sarjaan, jossa käsitellään Fit Well! itsevalmennus ™ -työkalun osioita.