131(5 of 12)

Saanan viimeinen bloggaus itsevalmennuksesta

Tämän kirjoituksen piti olla aiheesta Portaat. Syy, miksen ole kirjoittanut muutamaan viikkoon, on pääsy lopulliseen tavoitteeseeni. Huomasin yrittäessäni kirjoittaa viidennestä työkalusta, että olen jo saapunut 9. portaalle, joka ensimmäisessä kirjoituksessani oli tavoitteeni. Ihmettelin miksi kirjoittaminen tuntuu niin hankalalta ja huomasin, etten ole moneen viikkoon ajatellut mitään syömiseen, treenaamiseen tai painoon liittyviä asioita. Elämääni on tullut niin paljon uusia asioita, joista olen onnellinen, ja ajatukseni ovat siirtyneet niihin. Mietin, onko oikeasti mahdollista, että ongelma, joka on ollut niin iso osa elämääni monta vuotta, katoaa elämästäni muutamassa viikossa. Ilmeisesti on! Hassua, etten edes heti tajunnut näin tapahtuneen. Vasta kun aloin tarkastella viidettä työkalua, tajusin, että olen nyt se tulevaisuuden minä, josta kirjoitin marraskuussa.

Laitoin silloin ajallisesti tavoitteeksi helmikuun, mutta saavuinkin päämäärään jo pikkuisen aikaisemmin. Tavoitteeni oli olla tyytyväinen siihen, miltä näytän ja oppia rakastamaan itseäni hyväksymällä myös vikani ja tekemäni virheet. En halunnut painon liikkuvan ajatuksissani päivän mittaan enkä halunnut miettiä ruoan ravintoarvoja tai sitä, lihottaako se. Liikun, kun se tuntuu hyvältä ja opin kuuntelemaan kehoni viestejä. Mahtavaa tässä on se, etten edes tiedä painoani enkä välitä siitä. Ja kun katson peiliin, näytän hyvältä ja terveeltä ja olen kiitollinen. Aamuiset vaateraivarit ovat poissa.

Olen luopunut tunnesyömisestä, enkä kiellä itseltäni mitään. Hassua, ettei silloin oikeastaan edes tee mieli sokeria, kun se ei ole niin sanotusti kiellettyä. Luulen, että monet dieetit epäonnistuvat juuri siksi, että ihmiset eivät ratkaise taustalla olevaa ongelmaa, joka on johtanut syömiseen ja masentumiseen. Ratkaisu ei ole numero vaa’assa, vaan pään sisällä. On hölmöä hoitaa pelkkää oiretta, kun voi poistaa syyn.

Ihmisen mieli on kyllä todella voimakas. Nyt ymmärrän, kuinka paljon elämässä voi itse vaikuttaa – ennen kaikkea omaan onnellisuuteensa. Olet itse vastuussa siitä, mitä tunnet ja miten koet ympärillä olevan maailman. Tapahtuviin asioihin ei välttämättä aina voi vaikuttaa, mutta omaan asenteeseen voi ja pitää. Todella vaikeisiinkin asioihin on tarjolla muutos, kun vaan tarttuu toimeen ja tekee asioille jotain eikä jää rypemään negatiivisiin tunteisiin. Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta tähän valmennukseen ja siitä, miten yllättäen se tuli elämääni juuri oikealla hetkellä. Aion käyttää näitä työkaluja muissakin hankalissa asioissa, joita haluan nyt työstää! Toivon kaikille, jotka lukevat tämän, onnea ja menestystä projektiin!