Saana keskittyy itsevalmennukseen

Työkalu 1/8: Tavoitteet

Tavoitteet ovat avainasemassa silloin, kun tahdomme löytää motivaation tehdä tai toteuttaa jotakin. Kokeneelle urheilijalle ne ovat tuttuja asioita, jotka määrittävät mitä tehdään, miten tehdään ja milloin tehdään. Ne luovat urheilijalle sisäsyntyistä intoa tekemistä kohtaan. Itse koen ne yhtä tärkeiksi myös tavallisen kuntoilijan näkökulmasta katsottuna. Olet saattanut joskus törmätä tilanteeseen, jossa liikkuminen alkaa tökkiä, olet kuukaudesta toiseen, ehkä vuodesta toiseen liikkunut ajattelematta sen tarkemmin miksi teet niin.

Tähän motivaation puutteeseen auttaa tavoitteen määritteleminen, se että asettaa itselleen jonkin maalin, johon tähdätä. Tavoite on jokaisella henkilökohtainen, omista intresseistä nouseva ja itselle merkityksellinen. Siinä missä kisaavalle aktiiviurheilijalle tavoite voi olla tietty kilpailu tai tietty sijoitus, voi se kuntoilijalle olla juoksulenkin pituuteen tai  askelkyykkyjen määrään liittyvä. Idea on siinä, että tavoitteen on oltava sinulle itsellesi tärkeä!

Matkalla kohti varsinaista tavoitetta on useampia pieniä välitavoitteita, jotka tekevät matkan miellyttävämmäksi kulkea ja pilkkovat varsinaisen tavoitteen pienempiin saavutettavissa oleviin osiin.

Tavoite, jota kohti kuljet, muodostaa sinulle aivan eri tavalla motivaation liikuntaa ja/tai ruokavaliota kohtaan. Tavoitteellisessa toiminnassa ei vain kelluta tietyn asian parissa, vaan kuljetaan päämäärätietoisesti kohti jotakin ennalta määriteltyä. Se, jos mikä, motivoi!

Työkalu yksi opettaa sinulle helpon ja toimivan tavan muodostaa motivoivia ja eteenpäin vieviä tavoitteita itsellesi!

Postaus kuuluu sarjaan, jossa käsitellään Fit Well! itsevalmennus ™ -työkalun osioita.